Nokkospatongit

Reseptiyhteistyö: Olgan Kotona

Nokkospatongit

Nokkospatongit

Reseptiyhteistyö Olgan Kotona

Nokkospatongit

Näiden patonkien sisään leivotaan maukas nokkossydän.

1 h
00 arvostelua

Ainekset Annoksia

4 dl
vettä
1 tl
suolaa
5 dl
täysjyväspeltti-tai vehnäjauhoja
5 dl
puolikarkeita speltti-tai vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
1 dl
rypsiöljyä

Nokkosvoi

75 g
pehmeää voita
5 dl
tuoreita nokkosia
suolaa

Ohje

  1. Sekoita yli 40°c veteen suola, jauhot, kuivahiiva sekä öljy. Vaivaa hetki, peitä liinalla ja annan nousta vähintään 20 min.
  2. Ryöppää nokkoset kiehuvassa vedessä. Valuta ne kuiviksi ja hienonna veitsellä. Sekoita nokkoset pehmeään voihin ja lisää suolaa maun mukaan.
  3. Leivo taikinasta leivinpaperille jauhon avulla kaksi kapeaa suorakulmion muotoista ”lettua” levitä niiden päälle nokkosvoita ja kääri ne sitten rullalle patongeiksi.
  4. Anna nousta ½ tuntia ja paista 225°c n.15 min
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›