Nokkospiirakka

Nokkospiirakka

Kerää, ryöppää ja pakasta tuoretta, nuorta nokkosta ja pakasta se pienissä erissä. Näin voit valmistaa ruokaisaa luomu-nokkospiirakkaa ympäri vuoden! Halutessasi korvaa nokkonen pinaatilla ja valmista samalla ohjeella pinaattipiirakka.

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauralesettä
1 tl
leivinjauhetta
50 g
½ prk (à 200 g)
2 rkl
vihreää pestoa

Täyte

½ pkt (á 170 g)
amerikanpekonia
1 (100 g)
sipulia
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
80 g (n. 1 l)
nokkosta
1 rasia (200 g)
2 dl
½ prk (à 200 g)
100 g
1
luomu kananmuna
¼ tl
suolaa
ripaus (½ maustemittaa)
jauhettua valkopippuria

Ohje

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi, kermaviili ja pesto. Sekoita taikinaksi.
  2. Kauli tai taputtele taikina piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paahda pekonit paistinpannulla rapsakoiksi. Nosta ne talouspaperin päälle. Lisää pannulle hienonnettu sipuli. Kuullota.
  4. Paloittele kuoritut kananmunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna jäähtyneet pekonit. Levitä munat, pekonit ja sipulit piirakkapohjalle.
  5. Sekoita ryöpätty hienonnettu nokkonen, tuorejuusto, kerma, kermaviili, juustoraaste ja muna kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40 - 45 min.
  7. Tarjoa hieman jäähtyneenä, sillä sen rakenne jämäköityy jäähtyessään.
  8. TUOREEN NOKKOSEN RYÖPPÄYS

  9. Kiehauta nokkosen lehtiä runsaassa vedessä 1 min.
  10. Kaada siivilään, huutele kylmän juoksevan veden alla. Valuta ja painele liika neste pois (vrt. kosteus esim pakastepinaattiin). Hienonna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)