Nopea voitaikina

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Nopea voitaikina

Nopea voitaikina

Reseptiyhteistyö MasterChef

Nopea voitaikina

Kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa ohjeiden mukaisesti voitaikina.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

250 g Vehnäjauhoja
125 g Kylmää vettä
1 tl Suolaa
200 g Kylmää voita

Ohje

 1. Nypi tasainen taikina vedestä, suolasta ja vehnäjauhoista kulhossa.
 2. Viipaloi mandoliinilla kylmästä voista ohuita siivuja. Laita jääkaappiin odottamaan.
 3. Kaaviloi valmis taikina noin 1 cm paksuiseksi tasasivuiseksi neliöksi. Asettele kylmä sivuttu voi kaaviloidun taikinan sisälle pieneksi neliöksi. Taita lopuksi taikinan kulmat voin päälle niin että kaikki kulmat osuvat yhteen keskeltä ja voi peittyy näkyvistä.
 4. Jauhoita voitaikina vehnäjauhoilla kevyesti. Kaaviloi voitaikinaa varovasti neliön yläreunasta alareunaan niin ettei voi tule esille. Kun voitaikina on hieman suorakaiteen muotoinen, taita 1/3 yläreunasta suorakaiteen keskelle ja tämän jälkeen alareuna taitetun yläreunan päälle.
 5. Ripottele tarvittaessa vehnäjauhoja taitetun voitaikinan päälle. Kaaviloi taikinasta jälleen noin 1 cm paksuinen suorakaiteen muotoinen taikinalevy. Taita taikina nyt eri sivulta kuin ensimmäisellä kerralla kolmeen osaan.
 6. Aseta taiteltu voitaikina kelmun päälle ja kelmuta taikina kokonaan. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
 7. Aloita täytteiden valmistaminen.
 8. Ota kelmutettu voitaikina pois jääkaapista. Poista kelmu. Toista aiemmin tehty taikinan kaavilointi ja taittaminen 2 - 3 kertaa. Muista taittaa jokaisella kerralla suorakaiteen eri sivulta.
 9. Kelmuta uudestaan taiteltu voitaikina. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
 10. Jatka täytteiden parissa.
 11. Ota kelmutettu voitaikina pois jääkaapista. Poista kelmu.
 12. Ripottele tarvittaessa vehnäjauhoja voitaikinan päälle ja kaulitse siitä noin 8 mm paksu levy. Leikkaa esimerkiksi leipurinlastalla tai muotilla taikinalevystä haluamasi muotoisia paloja.
 13. Nosta muotoillut voitaikinat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele halutessasi kananmunalla.
 14. Lisää täyte.
 15. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 - 17 minuuttia. Paistoaika riippuu voitaikinan palojen koosta ja täytteen määrästä.
 16. Jäähdytä valmiit voitaikinaleivokset ja koristele.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.