Ohuet appelsiini-inkivääripiparit

Ohuet appelsiini-inkivääripiparit

2 h 50 min
keskitaso
422 kcal / 100g
3
2

Appelsiini-inkivääripiparit on hyvä vaihtoehto perinteiselle piparille.

Ainekset

80 kpl
100 g
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 tl
inkivääriä raastettuna
yhden
sitruunan kuori raastettuna
½ rasiaa (à 200 g)
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Pinnalle

appelsiininmakuisia koristerakeita

Ohje

  1. Ota taikinan tekoa varten teräskattila. Sulata siinä voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn sitruunan raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastamiseen hienointa terää. Nosta levyltä.
  2. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
  3. Erota jauhoista n. 1 dl ja sekoita siihen leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Kauli taikina pienissä erissä hyvin ohueksi (2 mm) levyksi, jotta saat ohuita ja rapeita pipareita. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja. Ota levystä muotilla pipareita. Nosta leivinpaperille pellille. Lisää halutessasi päälle koristerakeita
  6. Paista Ohuet appelsiini-inkivääripiparit uunin keskiosassa 175 asteessa n. 7 min tai kunnes kypsiä.
  7. Säilytä täysin jäähtyneet piparit kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa.

Vinkki

Kaulinta onnistuu parhaiten, kun taikinan jakaa moneen pieneen osaan. Pienehkö piparimuotti on tätä ohjetta käytettäessä paras. Näin piparit kypsyvät tasaisesti ja ovat ohuita ja rapsakoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
422 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
59 g
Rasva
17 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)