Olga Temosen bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Olga Temosen bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Olga Temosen bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Olga Temosen bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa bouillabaisse ruokavaraston raaka-aineista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Bouillabaisse

10 kpl Katkarapuja
10 kpl Sinisimpukoita
100 g Vaalea kalaa esim. kuha tai siika
1 kpl Salottisipuli
3 kpl Valkosipulinkynttä
1 rkl Tomaattipyrettä
2 kpl Porkkanoita
0,5 dl Valkoviiniä
6 dl Vettä
1 dl Kermaa
1/2 kpl Appelsiininmehua
2 rkl Oliiviöljyä
ripaus Cayennepippuria
Sahrami
Pippuri
Suola

Munakoisorouille

1/2 kpl Munakoisoa
6 kpl Valkosipulinkynttä
2 dl Parmesaania, raastettuna
1 kpl Kananmuna
2 dl Oliiviöljyä
2 rkl Sitruunanmehua
1 tl Dijon sinappia
Pippuri
Suola

Rapea leipä

2 siivua Vaaleaa leipää
1 rkl Oliiviöljyä
Suola

Jättikatkaravun pyrstöt

6 kpl Jättikatkaravun pyrstöjä, kuorittuna
2 rkl Voita
1/2 kpl Appelsiininmehua
1/3 ruukkua Persiljaa
Pippuri
Suola

Ohje

  1. Valmista munakoisorouille. Halkaise puolikas munakoiso ja kuori valkosipulinkynnet. Paahda 190 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä. Valmista aioli. Laita kananmuna, 3 valkosipulinkynttä ja sinappi blenderiin. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon samalla kun blenderi sekoittaa hiljaisella teholla. Mausta valmis majoneesi sitruunanmehulla ja raastetulla parmesanilla. Lisää lopuksi jäähtyneet munakoisot ja valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja porkkanat. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa tomaattipyreen kanssa. Lisää valkoviini ja vesi. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää ravut, sinisimpukat ja kala. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi keitto. Lisää liemeen kerma ja mausteet. Suurusta tarvittaessa pieneen tilkkaan veteen sekoitetulla maizenalla.
  3. Valmista leivät. Sivele leivät oliiviöljyllä ja paahda pannulla rapeiksi. Mausta suolalla. Paista ravut nopeasti voissa kuumalla pannulla. Lisää raastettu appelsiinin kuoret ja mehu. Mausta pippurilla ja suolalla. Ota pois levyltä ja lisää hienonnettu persilja. Asettele paistetut katkaravut paahdetun leivän päälle.
  4. Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›