Olga Temosen mustikka-marenkileivos

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Olga Temosen mustikka-marenkileivos

Olga Temosen mustikka-marenkileivos

Reseptiyhteistyö MasterChef

Olga Temosen mustikka-marenkileivos

Kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa ohjeiden mukaisesti voitaikina. Lisäksi kilpailijat valmistivat vapaavalintaiset täytteet suolaisiin ja makeisiin voitaikinaleivonnaisin.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Mustikkatäyte

0,5 dl Mustikoita
1 kpl Sitruunanmehua
1,25 dl Sokeria
1 kpl Kananmunan keltuainen
1/2 kpl Liivatelehti

Marenki

1 kpl Kananmunan valkuainen
1 rkl + 0,5 dl Sokeria
1 rkl Vettä

Ohje

  1. Valmista mustikkatäyte. Laitaliivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Laita muut raaka-aineet kattilaan ja kuumenna niin että seos alkaa sakenemaan. Älä kiehauta. Lisää joukkoon pehmennyt liivatelehti. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja siivilöi valmis mustikkatäyte.
  2. Valmista marenki. Vatkaa valkuainen ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää loput sokerit. Kuumenna 118 asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon.
  3. Kokoa annos. Laita mustikkatäytettä voitaikinakiekkojen väliin ja koristele leivos marengilla. Halutessasi voi kaasupolttimella polttaa marenkiin kauniin ruskean pinnan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.