Oliivifocaccia

Oliivifocaccia
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Oliivifocaccia

Oliivifocaccia

Focaccia on paksu ja pehmeän ilmava leipä, jossa on maukas rapsahtelevan rapea kuori. Focaccia on maukas sellaisenaan, mutta jos kokoat sen päälle ruokaisan salaatin, saat siitä herkullisen aterian.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
7 ½ dl
vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
4 dl
vettä
150 g
1 dl
vihreitä oliiveja

Tarjoiluun

100 g
rucolaa
10
aurinkokuivattua tomaattia
½ pkt (à 100 g)
parmankinkkua

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon 100 g sulatettua Oivariini rasvaa. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Taputtele taikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperoituun tai voideltuun uunipannuun n. 25 x 30 cm. Paina pintaan puolitetut oliivit ja loppu Oivariini nokareina.
  6. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
  7. Nosta valmiin leivän päälle tuoretta rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmankinkkua.
  8. Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.