Oliivifocaccia

Oliivifocaccia

Focaccia on paksu ja pehmeän ilmava leipä, jossa on maukas rapsahtelevan rapea kuori. Focaccia on maukas sellaisenaan, mutta jos kokoat sen päälle ruokaisan salaatin, saat siitä herkullisen aterian.

1 h 40 min
keskitaso
239 kcal / 100g
2
2

Ainekset10 annosta

10 annosta
7 ½ dl
vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
4 dl
vettä
150 g
1 dl
vihreitä oliiveja

Tarjoiluun

100 g
rucolaa
10
aurinkokuivattua tomaattia
½ pkt (à 100 g)
parmankinkkua

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon 100 g sulatettua Oivariini rasvaa. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Taputtele taikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperoituun tai voideltuun uunipannuun n. 25 x 30 cm. Paina pintaan puolitetut oliivit ja loppu Oivariini nokareina.
  6. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
  7. Nosta valmiin leivän päälle tuoretta rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmankinkkua.
  8. Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›