Ollin Baileys-passionhedelmämoussekakku

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ollin Baileys-passionhedelmämoussekakku

Ollin Baileys-passionhedelmämoussekakku

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ollin Baileys-passionhedelmämoussekakku

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku. Olli leipoi makeaa Baileys-passionhedelmämoussekakkua.

10 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

sokerikakkupohja

4
kananmunaa
saman verran sokeria kuin munia (mittaa desilitroissa)
saman verran jauhoja kuin munia (puolet vehnäjauhoja, puolet perunajauhoja)
2 tl
leivinjauhetta

passionhedelmämousse

3 dl
kuohukermaa
300 g
valkosuklaata
6 kpl
liivatetta
2 tl
vaniljasokeria
10
passionhedelmää

Baileys-mousse

3 dl
kuohukermaa
100 g
mautamatonta tuorejuustoa
Baileys maun mukaan
2 tl
vaniljasokeria
6 kpl
liivatetta

Ohje

  1. Valmista sokerikakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja leivinjauhe siivilän läpi kevyesti nuolijalla sekoittaen. Paista 175 asteessa keskilämmöllä n. 40min. Viilennä hyvin ennen leikkausta.
  2. Valmista passionhedelmämousse. Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri. Liota liivatteet. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää liotettu liivate. Sekoita ainekset yhteen ja lisää sen jälkeen passionhedelmät. Siivilöi ja lisää 1 sentin paksuisen sokerikakkupohjan päälle. Hyydytä pakkasessa 20 min.
  3. Valmista Baileys-mousse. Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Lisää Baileys maun mukaan. Liota liivatteet tilkkaan vettä ja kaada seokseen. Kaada mousse toisen moussen päälle. Anna hyytyä kunnolla ennen koristelua.
  4. Koristele oman maun mukaan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.