Ollin basilikaa kahdella tapaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ollin basilikaa kahdella tapaa

Ollin basilikaa kahdella tapaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ollin basilikaa kahdella tapaa

MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Olli valmisti basilika-namelakaa, basilika-balsamicomansikoita, toscamurua ja suklaakoristeen.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Namelaka

300 g
valosuklaata
1 ½ dl
maitoa
3
liivatetta
2 dl
kermaa
1 dl
glukoosia
1 nippu
basilikaa

Toscamuru

1 ½ dl
manteleita
50 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
jauhoja
½ dl
kermaa

Basilikamansikat

10
mansikkaa
2 rkl
balsamicoa
basilikaa
1 ripaus
suolaa
sokeria

Temperoitu suklaa

200 g
suklaata

Ohje

  1. Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. Lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.
  2. Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190-asteiseen uuniin 14 min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.
  3. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30 min.
  4. Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c -> 27c -> 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita” .
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.