Ollin kurpitsaa aasialaisittain

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ollin kurpitsaa aasialaisittain

Ollin kurpitsaa aasialaisittain

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ollin kurpitsaa aasialaisittain

MasterChefin kahdennessatoista jaksossa kilpailtiin pareina vegaanihaasteessa. Keltaisen joukkueen Olli ja Petra V. kokkasivat kurpitsaa kookoscurrykastikkeessa, kookos-flatbreadia ja thaimaalaista salaattia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

2 kpl
sitruunaruohoa
3
valkosipulinkynttä
inkivääriä
1
chili
2
salottisipulia
2 rkl
sokeria
3 rkl
soijaa
4 dl
kookosmaitoa
kafirlimen lehtiä
1
limen mehu
1
myskikurpitsa
100 g
jauhoja
6 rkl
vettä tai kookosmaitoa
2 rkl
öljyä
suolaa
1
kurkku
vihreitä pitkiä papuja
minttua
korianteria
2 rkl
soijaa
2 rkl
sokeria
1
limen mehu
1
salottisipuli
inkivääriä
valkosipulia

Ohje

  1. Leikkaa curryn aineet pieniksi ja laita blenderiin. Pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20 min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumassa grillissä tai parilapannulla, jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää curryn joukkoon kypsymään loppuun.
  2. Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina, joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
  3. Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissa tahna ja mausta kurkku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.