Ollin pääsiäismenu

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ollin pääsiäismenu

Ollin pääsiäismenu

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ollin pääsiäismenu

Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valita itselleen tärkeä juhla ja kokata pidot kolmelle hengelle. Olli valmisti lampaan viulua, paahdettuja uunijuureksia, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakkaa, pannacottaa ja aprikoosihilloa.

3 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

Lammas

4
porkkanaa
2
sipulia
1
palasternakka
3
valkosipulia
1
rosmariinipuska
2 dl
punaviiniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
lehtikaalia

Perunapyre

6
perunaa
100 g
voita
täysmaitoa
suolaa

Sipulipiirakka

125 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
40 g
parmesania
1 rkl
vettä
5
salottisipulia
100 g
voita
2 dl
sokeria
3 dl
vaaleaa balsamicoa
4 kpl
kananmunan keltuaisia

Kastike

1
iso sipuli
1 pussi
kuivattuja tatteja
5 dl
riistalientä
suolaa
1
loraus konjakkia
50 g
voita
1
loraus kuohukermaa
pippuria

Pannacotta

2 dl
täysmaitoa
2 dl
kuohukermaa
2
vaniljatankoa
4
liivatetta
2 dl
sokeria
6
aprikoosia
Cointreauta
1 dl
sokeria
50 g
voita

Ohje

  1. Leikkaa juurekset ja sipuli suupaloiksi. Freesaa öljyssä reilusti. Kaada uunivuokaan ja lisää hieman punaviiniä. Laita pannulla ruskennettu lampaan viulu kasvisten päälle ja laita uuniin 200 asteeseen 1,5 h (kunnes sisälämpö 58 astetta).
  2. Keitä perunat ja aja siivilällä läpi. Lisää maitoa ja voita kunnes suutuntuma ja maku on hyvä. Lisää myös reilusti raastettua parmesania.
  3. Paista lehtikaalia öljyssä ja voissa kunnes pehmeitä. Lisää suolaa.
  4. Pilko sipuli ja liota tatit. Paista pannulla öljyssä ja voissa. Lisää riistalientä ja hieman konjakkia. Lisää voita ja kermaa ja mausta maun mukaan.
  5. Sekoita piirakka pohjan ainekset mixerissä kunnes taikina irtoaa reunoilta. Muotoile pohjan päälle ja esipaista 200 asteessa kunnes pohja hieman kypsyy.
  6. Leikkaa sipuleista n 1 cm levyisiä paloja ja paista niitä voissa ja sokerissa kunnes pinta karamellisoituu. Lisää etikka ja paista miedolla lämmöllä kunnes etikka redusoituu. Lisää paistetut sipulit piirakkapohjan päälle. Erittele keltuaiset ja sekoita paistin lientä sekaan. Lisää hieman timjamia. Kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
  7. Laita pannacottan ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Liota liivatelehdet vedessä ja lisää sen jälkeen kattilaan. Kaada seos kulhoihin ja jäähdytä kunnes valmiita.
  8. Karamellisoi puoliksi leikatut aprikoosit voissa ja sokerissa. Lisää muutama kanelitanko ja Cointreata. kun valmiita aja blenderissä tasaiseksi. Jäähdytä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.