Ollin ruijanpallasta ja pinaattia

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ollin ruijanpallasta ja pinaattia

Ollin ruijanpallasta ja pinaattia

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ollin ruijanpallasta ja pinaattia

Yhdeksännen jakson parhaan annoksen valmisti Olli, joka taiteili lautaselle misolla marinoitua ruijanpallasta, soijalla ja mirinillä maustettua pinaattia, miso beurre blanc -kastiketta ja friteerattua salottisipulia.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

150 g
ruijanpallas file

Miso Marinadi

3 rkl
misoa
3 rkl
tummaa ruokosokeria
2 rkl
suolaa

Soija mirin pinaatti

25 g
voita
2 dl
pinaattia
2 rkl
soijaa
2 rkl
miriniä

Miso Beurre Blanc

4 rkl
valkoviiniä
4 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
misoa
1
salottisipuli
180 g
voita
suolaa maun mukaan

Friteerattu salottisipuli

1
salottisipuli

Ohje

  1. Valmista misomarinaditahna. Pyörittele kala marinadissa ja laita vakuumiin. Kypsennä 20 minuuttia 56 asteisessa vedessä. Ennen pleittausta tohota pintaan väri.
  2. Laita voita pannulle ja lisää pinaatti. Mausta mirinillä ja soijalla.
  3. Valmista beurre blanc lisäämällä kaikki muu paitsi voi kattilaan ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja lisää voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen.
  4. Friteeraa sipulit tummiksi.
  5. Annostele lautaselle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.