Omena - marenkitorttu

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Omena - marenkitorttu

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumin lokakuu oli vegaaninen. MinttuMaaria ylsi palkinnoille. - Nyt tuli oiva tilaisuus kokeilla kananmunatonta marenkia. Paistoajan kanssa joutui hieman kikkailemaan koska marenki ei meinannut kypsyä muun piirakan tahdissa. Marengista tuli loistavaa ja hyvän makuista ilman kananmunaa.

Ainekset

Pohja:

1,5dl ruokosokeria
1dl rypsiöljyä
0,5tl suolaa
2,5tl leivinjauhetta
2,5tl aitoa vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2,5dl puolukkamehua

Omenatäyte:

4-5 isoa omenaa kuutioina
2dl vettä
1dl ruokosokeria
1rkl perunajauhoja
2rkl kylmää vettä

Marenki:

1,5dl säilyke kikherneen lientä
1,5dl siro erikoishienoa sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
1tl omenaviinietikkaa

Ohje

  1. Sekoita pohjan aineet keskenään. Levitä öljyllä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 175 ºC:ssa 10 min
  2. Keitä omenakuutiot sokeriliemessä kypsäksi. Sekoita perunajauho ja vesi. Kaada omenaseoksen joukkoon, anna kiehahtaa. Kaada omenaseos esipaistetun pohjan päälle
  3. Vatkaa kikherneen liemi vaahdoksi. Lisää sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Vaahdota kunnes vaahto on jämäkkää Pursota marenki omenatäytteen päälle ja jatka paistamista 30-45min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö