Omena-inkiväärikakku

Omena-inkiväärikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omena-inkiväärikakku

Omena-inkiväärikakku

Käytä hyödyksi syksyn kotimainen omenasato ja herkuttele ystäviesi kanssa tällä omenaisella kakulla.

Valmistusaika

Työaika
50 min
40 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
3 dl (200 g)
omenoita karkeana raasteena
yhden
limetin kuori raastettuna
100 g
1 ½ dl
2 rkl
inkiväärisiirappia
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1 prk (2 dl)
250 g
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 rkl
inkiväärisiirappia

Ohje

  1. Raasta omenat. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta limetin vihreä kuori ohuelti ja sekoittele omenaraasteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa
  3. Sulata voi. Sekoita siihen maito ja inkiväärisiirappi. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena vuorotellen voisulaseoksen kanssa. Sekoita viimeisenä joukkoon omenaraaste. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 40 - 45 min. Anna jäähtyä. Halkaise kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut aineet. Levitä kakun väliin ja päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›