Siirry sisältöön
Omena-inkiväärikakku

Omena-inkiväärikakku

Käytä hyödyksi syksyn kotimainen omenasato ja herkuttele ystäviesi kanssa tällä omenaisella kakulla.

Omena-inkiväärikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl (200 g) omenoita karkeana raasteena
  • 0 kg limetin kuori raastettuna
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 rkl inkiväärisiirappia
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl inkiväärisiirappia

Ohje

  1. Raasta omenat. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta limetin vihreä kuori ohuelti ja sekoittele omenaraasteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa
  3. Sulata voi. Sekoita siihen maito ja inkiväärisiirappi. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena vuorotellen voisulaseoksen kanssa. Sekoita viimeisenä joukkoon omenaraaste. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 40 - 45 min. Anna jäähtyä. Halkaise kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut aineet. Levitä kakun väliin ja päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 33,7 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin kuori
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search