
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
Täyte
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 1-2 (200 g) hapahkoa omenaa
- 1 tl kanelia
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja jauhota ne vehnäjauhoilla. Painele taikina pohjalle sekä reunoille, n. 5 cm:n korkeuteen.
- Sekoita täytteen ainekset huolella keskenään. Kaada vuokaan.
- Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t tai kunnes kypsä.
- Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan 1 - 3 päivää valmistuksesta, jolloin sen maut ovat tasoittuneet. Säilytä se jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
260 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
28,3 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa