Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Ihana omena-kaurapaistos on helppo valmistaa ja se maistuu koko perheelle. Tämä klassikkojälkiruoka tarjoillaan usein vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Syksyllä paistokseen voi hyödyntää omenapuiden satoa. Kaurainen ja kanelinen omenapaistos on syksyn paras herkku!

Ainekset6 annosta

6 annosta

Taikina

2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
½ tl
kanelia
125 g

Täyte

4 - 5 (700 g)
omenaa
½ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt voi. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan (Ø 24 cm) pohjalle
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle.
  3. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.
  4. Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Voit käyttää paistokseen omenoiden sijasta karviaisia tai raparperia. Lisää silloin täytteeseen sokeria n. 1 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)