Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

50 min
helppo
172 kcal / 100g
26
24

Omena-kaurapaistos on klassikkojälkiruoka, joka tarjoillaan usein vaniljakastikkeen kanssa. Syksyllä paistokseen kannattaa hyödyntää kotimaisia omenoita.

Ainekset

6 annosta

Taikina

2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
½ tl
kanelia
125 g

Täyte

4 - 5 (700 g)
omenaa
½ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt voi. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan (Ø 24 cm) pohjalle
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle.
  3. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.
  4. Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

* Käytä paistokseen omenoiden sijasta karviaisia tai raparperia. Lisää silloin täytteeseen sokeria n. 1 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)