Omena-pähkinäpai

Omena-pähkinäpai

Amerikkalaistyylinen mehevä omenapiirakka, jonka kanssa maistuu vaniljakastike.

40 min
keskitaso
219 kcal / 100g
0

Ainekset6 annosta

6 annosta

Taikina

2 dl
150 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

1 ½ kg
hapahkoja omenia
25 g
1 rkl
sitruunamehua
2 ½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
2 tl
vettä
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
pähkinärouhetta

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vaahdota kerma
  2. Nypi toisessa kulhossa pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos. Yhdistä joukkoon lopuksi kermavaahto. Vältä voimakasta sekoitusta, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Taputtele toinen pala piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Kauli toisesta taikinasta kansi.
  4. Valmista täyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Hauduta omenoita kattilassa voissa hetken aikaa. Lisää sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä täyte ja lisää vanilliinisokeri ja pähkinärouhe.
  5. Levitä täyte vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Sulje reunat haarukalla painellen. Pistele tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.
  6. Kypsennä 200 asteessa n. 35 min. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›