Omena-raparperisima

Omena-raparperisima
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omena-raparperisima

Omena-raparperisima

Sima on perinteinen vappujuoma. Uutta makua klassikkoon tuo raparperi, omena ja kaneli. Jättämällä hiivan pois reseptistä, valmistuu samalla ohjeella myös omena-raparperijuoma.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 litraa

4 litraa
2 l
vettä
2 l
raparperia paloiteltuna
2
kanelitankoa
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
2 l
pieni
murunen hiivaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon raparperit ja kanelitangot. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Siivilöi mehu isoon kattilaan tai ämpäriin. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sokeri. Kun sokerit ovat sulaneet, lisää omenatäysmehu.
  3. Murenna hiiva kädenlämpöiseen juomaan, sekoita. (Huom! Käytä hiivaa aivan pieni määrä, 2 nuppineulan pään kokoista palaa.) Peitä astia ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
  4. Siivilöi sideharson läpi ja pullota. Laita jääkaappiin. Sima valmistuu muutamassa päivässä riippuen jääkaapin lämpötilasta.
Vinkki

Vinkki

Raikas omena-raparperijuoma valmistuu kuten yllä, kun jätät hiivan pois ja lisäät juomaan ennen tarjoilua n. puolet kivennäisvettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›