Omenainen leipävanukas

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Omenainen leipävanukas

Omenainen leipävanukas

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Omenainen leipävanukas

Lämmin omena-leipävanukas on täydellinen ja helppo jälkiruoka syksyyn. Kanelilla ja aprikoosimarmeladilla maustettu leipävuoka tuo omenan parhaat puolet esiin tehden tästä vanukkaasta erityisen ihastuttavan.

10 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset10 n. 10 annosta

100 g
3 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
10 kpl
leipäviipaleita
100 g
aprikoosimarmeladia
2 kpl
hapahkoa omenaa
1 dl
rusinoita

Vanukasmaito

1 l
kevytmaitoa
5 kpl
munaa
1 kpl
vaniljatanko
1 ¼ dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon kaneli ja inkivääri. Voitele uunivuoka kevyesti voiseoksella ja käytä jäljelle jäävä osa leipien voiteluun. Voitele leivät myös aprikoosimarmeladilla.
  2. Kuutioi leipäviipaleet ja aseta puolet leivistä uunivuoan pohjalle. Lisää puolet kuutioiduista omenoista ja rusinoista. Tee toinen kerros lopuista leivistä, omenoista ja rusinoista.
  3. Valmista vanukasmaito rikkomalla munat isoon kulhoon. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, vaniljatangon siemenet sekä sokeri.
  4. Kaada vanukasmaito uunivuokaan ja anna leipäviipaleiden vettyä 20 minuuttia ennen paistamista. Paista leipävanukas 175 °C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvän värin.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.