Omenainen possukastike

Omenainen possukastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenainen possukastike

Omenainen possukastike

Possu on pontevaa herkkua, jonka maku nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun se saa seurakseen omenaisia aromeja.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g
porsaanlihakuutioita (paistista tai ulkofileestä)
2 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 (200 g)
iso punasipuli
2 (200 g)
porkkanaa
2 isoa (400 g)
omenaa
2 tl
oreganoa
1 - 2 tl
korianterin siemeniä
2 rkl
ruokosokerisiirappia tai hunajaa
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Ruskista reilun kokoisiksi (2 - 3 cm) kuutioiksi leikattu liha paistokasarissa rasvassa. Mausta.
  2. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori omenat ja poista siemenkodat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Leikkaa n. 2 cm:n kuutioiksi.
  3. Lisää pannulle ensin sipuli ja porkkanat, kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää omenakuutiot.
  4. Mausta oreganolla, rouhituilla korianterinsiemenillä ja ruokosokerisiirapilla.
  5. Lisää ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kypsää. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarkista suola.
  6. Tarjoa Ohra-sienilisäkkeen (ks. erillinen ohje) tai perunoiden kanssa.
Lisukkeeksi
Ohra-sienilisäke
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.