Omenainen possukastike

Omenainen possukastike

40 min
keskitaso
113 kcal / 100g
1
0

Possu on pontevaa herkkua, jonka maku nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun se saa seurakseen omenaisia aromeja.

Ainekset

4 annosta
600 g
porsaanlihakuutioita (paistista tai ulkofileestä)
2 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 (200 g)
iso punasipuli
2 (200 g)
porkkanaa
2 isoa (400 g)
omenaa
2 tl
oreganoa
1 - 2 tl
korianterin siemeniä
2 rkl
ruokosokerisiirappia tai hunajaa
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Ruskista reilun kokoisiksi (2 - 3 cm) kuutioiksi leikattu liha paistokasarissa rasvassa. Mausta.
  2. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori omenat ja poista siemenkodat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Leikkaa n. 2 cm:n kuutioiksi.
  3. Lisää pannulle ensin sipuli ja porkkanat, kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää omenakuutiot.
  4. Mausta oreganolla, rouhituilla korianterinsiemenillä ja ruokosokerisiirapilla.
  5. Lisää ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kypsää. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarkista suola.
  6. Tarjoa Ohra-sienilisäkkeen (ks. erillinen ohje) tai perunoiden kanssa.
Lisukkeeksi
Ohra-sienilisäke
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)