Omenainen rahkatorttu

Omenainen rahkatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenainen rahkatorttu

Omenainen rahkatorttu

Mehevän rahkatortun täytteessä maistuu omenan lisäksi rusinat ja kaneli. Kerrassaan herkullista!

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
1 h 20 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja

Pohjalle

5 - 6 dl (400 g)
omenakuutioita tai -viipaleita
1 dl
rusinoita
1 tl
kanelia

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 dl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoan pohjalle sekä voidelluille ja jauhotetuille reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 min.
  3. Levitä pohjalle omenakuutiot ja rusinat. Mausta kanelilla.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 t 20 min.
  5. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›