Omenalimppu

Omenalimppu

Omenalimppu on täyteläinen ja mausteinen leipä, joka on parhaimmillaan yksinkertaisesti voin kanssa nautittuna.

2 h 30 min
keskitaso
247 kcal / 100g
1

Ainekset2 limppua

2 limppua
5 dl
50 g
hiivaa
1 dl
omenahilloa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
1 rkl
jauhettua anista
n. 11 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
kaljamaltaita
75 g

Voiteluun

siirappivettä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää joukkoon omenahillo ja mausteet.
  3. Alusta taikinaan jauhot, maltaat ja pehmeä voi.
  4. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Kohota pellillä leivinliinalla peitettynä.
  6. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  7. Voitele lämpiminä siirappivedellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
247 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›