Omenapitkot

Omenapitkot
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenapitkot

Nämä omenapitkot tehdään rahkavoitaikinasta, joten niiden kohottamiseen ei kulu aikaa. Vie toinen pitkoista vaikka tervehdykseksi naapurille tai ystävälle.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset2 kpl

2 kpl

Taikina

250 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia

Täyte

5 (700 g)
isoa, hapahkoa omenaa
1 dl (80 g)
keltaisia rusinoita
1 dl (50 g)
mantelirouhetta
½ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

mantelirouhetta ja/tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi tai paloittele pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteaineet keskenään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi (n. 20 x 30 cm) levyiksi. Leikkaa taikina pidemmiltä reunoilta keskelle n. 3 cm:n suikaleiksi, kamman tapaan. Jätä keskelle leikkaamaton alue.
  4. Levitä täyte taikinalle. Nostele nauhat täytteen päälle kummaltakin sivulta vuorotellen. Nipistä nauhat kiinni. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›