Siirry sisältöön
Omenapitkot

Omenapitkot

Nämä omenapitkot tehdään rahkavoitaikinasta, joten niiden kohottamiseen ei kulu aikaa. Vie toinen pitkoista vaikka tervehdykseksi naapurille tai ystävälle.

Omenapitkot

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 4 (700 g) isoa, hapahkoa omenaa
  • 80 g (1 dl) keltaisia rusinoita
  • 50 g (1 dl) mantelirouhetta
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Päälle

  • 0 kg mantelirouhetta ja/tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi tai paloittele pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteaineet keskenään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi (n. 20 x 30 cm) levyiksi. Leikkaa taikina pidemmiltä reunoilta keskelle n. 3 cm:n suikaleiksi, kamman tapaan. Jätä keskelle leikkaamaton alue.
  4. Levitä täyte taikinalle. Nostele nauhat täytteen päälle kummaltakin sivulta vuorotellen. Nipistä nauhat kiinni. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 20,5 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search