Osso bucco pata

Osso bucco pata

Tämä Italian Milanosta kotoisin oleva ruoka muhii useita tunteja, mutta palkitsee odottajan. Pata paranee toisella lämmityskerralla, joten siksi sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.

3 h 30 min
helppo
106 kcal / 100g
8
10

Ainekset6 annosta

6 annosta
1,5 - 1,8 kg
vasikan potkaa
tai naudan potkaa
50 g
Valio Eila® voita
tai Valio Oivariini® juoksevaa
1 ½ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
350 g
sipulia
300 g
tomaattia
300 g
porkkanaa
2 - 3 (125 g)
varsisellerin vartta
5 dl
tomaattimehua
3 dl
kuivaa valkoviiniä
1
liha-juuresliemikuutio
1 tl
rosmariinia
1 tl
oreganoa
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistamista.
  2. Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
  3. Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.
  4. Kaada tomaattimehu ja valkoviini paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.
  5. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteisessa uunissa 3 - 4 h. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen. Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista.
  6. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes se on sulanut tasaisesti. Tarkista suola.
  7. Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.

Vinkki

Jos sinulla ei ole saatavilla osso buccoon perinteisesti käytettävää vasikan potkaa, käytä jotakin muuta luullista naudanlihaa. Maukas pataruoka syntyy silti.
Lisukkeeksi
Juustoinen risotto
35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)