Paahdettu maa-artisokka ja valkosipulidippi

Paahdettu maa-artisokka ja valkosipulidippi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Paahdettu maa-artisokka ja valkosipulidippi

Paahdettu maa-artisokka ja valkosipulidippi

Maa-artisokka on maukas mukula, jonka voi paahtaa ja syödä kuorineen. Uunissa paahdetut maa-artisokat ovat helppo ja maukas napostelutarjottava tai kasvislisäke.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
maa-artisokkia
1 varsi
tuoretta rosmariinia
½ tl
suolaa
½
sitruunan mehu
2 rkl

Lisäksi

1 prk (125 g)

Ohje

  1. Pese maa-artisokat puhtaaksi juuriharjalla. Halkaisen isoimmat yksilöt. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Ripottele pintaan rosmariinin lehdet ja suola sekä purista sitruunan mehu. Levitä pinnalle myös Oivariini.
  3. Paahda uunissa 180 asteessa n. 50 min. kunnes saavat väriä pintaan ja tuntuvat sisältä pehmeiltä.
  4. Tarjoile paahdetut lämpimät maa-artisokat dippikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.