Paahdettua ankanrintaa ja vadelmaviinietikkakastike

Paahdettua ankanrintaa ja vadelmaviinietikkakastike

2 h
haastava
181 kcal / 100g
2
3

Ankanrinta paistetaan omassa rasvassaan, jolloin pinnasta tulee ihanan rapea. Marjainen viinietikkakastike täydentää ankan riistaisen maun.

Ainekset

4 annosta
4
ankanrintaa
1 dl
timjamia hienonnettuna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 dl
öljyä

Vadelmaviinietikkakastike

2 rkl
sokeria
¾ dl
vadelmaviinietikkaa
50 g
1 (100 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
riistafondia
2 ½ dl
vettä
3 dl
punaviiniä
50 g (1 dl)
vadelmia
3-4 vartta
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl

Ohje

  1. Laita ankanrinnat vuokaan. Hiero pintaan yrtit sekä öljy. Peitä hyvin. Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Valmista kastike: Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää vadelmaviinietikka, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää kattilaan voi, hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynsi ja paista kuultavaksi. Lisää fondi, vesi, punaviini, vadelmat ja tuoreet yrtit ja keitä haihduttaen puoleen määrään. Siivilöi ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon lopuksi ennen tarjoilua.
  3. Asettele ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja paahda keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja pinta saanut kauniin värin. Ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä rinnat uunissa 150 asteessa noin 10 min tai kunnes sisälämpötila on noin 58 astetta. Anna vetäytyä 5 - 10 min ja leikkaa viipaleiksi.
  4. Asettele viipaloidut ankanrinnat kuumille lautasille ja kaada päälle kastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)