
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h 30 min
Yhteensä
7 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 3 tlk (à 415 /230 g) säilykepäärynää
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl rommia
-
4 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
¼ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
Koristeluun
- 0 kg hedelmiä ja/tai marjoja
Kiille
- 1 dl vettä
- ½ dl hyytelösokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 30 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 20 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Halkaise jäähtynyt kakku. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta mehulla.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään vähintään 5 min ajaksi. Valuta päärynät. Kuutioi purkillinen päärynöistä pieniksi kuutioiksi. Soseuta loput päärynät sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen notkistettu tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu, (rommi) ja päärynäkuutiot. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan mehuun. Lisää seos hieman jäähtyneenä päärynäseokseen. Lisää kerma. Sekoita seos huolella. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä ja / tai marjoilla. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hedelmille kiillettä pullasudilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
177 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
17,6 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hedelmiä