Päärynäkakku

Päärynäkakku

7 h
keskitaso
177 kcal / 100g
1
1

Kevään ja alkukesän juhliin sopii mainiosti tämä lempeän täyteläinen päärynätäytekakku. Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, vaiheittain. Yllätä läheisesi makeasti!

Ainekset

12 annosta
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

½ dl

Täyte

6
liivatelehteä
3 tlk (à 415 /230 g)
säilykepäärynää
1 rasia (200 g)
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3 rkl
sitruunamehua
3 rkl
rommia
4 dl
¼ dl

Koristeluun

hedelmiä ja / tai marjoja

Kiille

1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  2. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 30 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 20 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  3. Halkaise jäähtynyt kakku. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta mehulla.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään vähintään 5 min ajaksi. Valuta päärynät. Kuutioi purkillinen päärynöistä pieniksi kuutioiksi. Soseuta loput päärynät sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen notkistettu tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu, (rommi) ja päärynäkuutiot. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan mehuun. Lisää seos hieman jäähtyneenä päärynäseokseen. Lisää kerma. Sekoita seos huolella. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä ja / tai marjoilla. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hedelmille kiillettä pullasudilla.

Vinkki

* Hyytelökakku irtopohjavuoassa: Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja laita toinen kakkulevy vuokaan (toisen puolen pohjasta voit käyttää toiseen kakkuun). Kostuta kevyesti. Tee täyte ohjeen mukaan ja lisää se vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Koristele suoraan hyytelön päälle. * Gluteenittoman kakun saat käyttämällä kakkupohjaan koko jauhomäärän perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)