Siirry sisältöön
Päärynäkakku

Päärynäkakku

Kevään ja alkukesän juhliin sopii mainiosti tämä lempeän täyteläinen päärynätäytekakku. Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, vaiheittain. Yllätä läheisesi makeasti!

Päärynäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 3 tlk (à 415 /230 g) säilykepäärynää
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl rommia
  • 4 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ¼ dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l

Koristeluun

  • 0 kg hedelmiä ja/tai marjoja

Kiille

  • 1 dl vettä
  • ½ dl hyytelösokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  2. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 30 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 20 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  3. Halkaise jäähtynyt kakku. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta mehulla.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään vähintään 5 min ajaksi. Valuta päärynät. Kuutioi purkillinen päärynöistä pieniksi kuutioiksi. Soseuta loput päärynät sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen notkistettu tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu, (rommi) ja päärynäkuutiot. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan mehuun. Lisää seos hieman jäähtyneenä päärynäseokseen. Lisää kerma. Sekoita seos huolella. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä ja / tai marjoilla. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hedelmille kiillettä pullasudilla.

Vinkki

Hyytelökakku irtopohjavuoassa: Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja laita toinen kakkulevy vuokaan (toisen puolen pohjasta voit käyttää toiseen kakkuun). Kostuta kevyesti. Tee täyte ohjeen mukaan ja lisää se vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Koristele suoraan hyytelön päälle.

Gluteenittoman kakun saat käyttämällä kakkupohjaan koko jauhomäärän perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hedelmiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search