Siirry sisältöön
Pääsiäispullakakku

Pääsiäispullakakku

Pääsiäisen kahvipöydän herkku voi olla pashan tai kakun sijaan myös kaunis ja rennosti uunipellillä tehty appelsiinin ja inkiväärin makuinen pullakakku. Pullakakun kanssa maistuu erityisen hyvin rahka venäläiseen tyyliin.

Pääsiäispullakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 100 g (1 dl) appelsiinimarmeladia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Päälle

  • ½ dl tomusokeria
  • 1-2 tl kylmää vettä
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli neliskulmaiseksi levyiksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
  4. Levitä levylle ohuelti marmeladi ja ripottele päälle inkivääri. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla kahdeksaan palaan. Aseta palat kakun muotoon leivinpaperille uunipellille, jätä palojen väliin n. 1 cm väliä. Kohota liinan alla.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kakku on kauniin ruskea ja kypsä.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi, valuta seos pullan päälle.
  7. Tarjoa pullakakun kanssa maustettua rahkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 43,7 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search