Pääsiäispullakakku

Pääsiäispullakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pääsiäispullakakku

Pääsiäispullakakku

Pääsiäisen kahvipöydän herkku voi olla pashan tai kakun sijaan myös kaunis ja rennosti uunipellillä tehty appelsiinin ja inkiväärin makuinen pullakakku. Pullakakun kanssa maistuu erityisen hyvin lakkarahka venäläiseen tyyliin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

100 g
appelsiinimarmeladia
1 tl
jauhettua inkivääriä

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

½ dl
tomusokeria
1 - 2 tl
kylmää vettä
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli neliskulmaiseksi levyiksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
  4. Levitä levylle ohuelti marmeladi ja ripottele päälle inkivääri. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla kahdeksaan palaan. Aseta palat kakun muotoon leivinpaperille uunipellille, jätä palojen väliin n. 1 cm väliä. Kohota liinan alla.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kakku on kauniin ruskea ja kypsä.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi, valuta seos pullan päälle.
  7. Tarjoa pullakakun kanssa maustettua rahkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.