Pääsiäistortut

Pääsiäistortut
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pääsiäistortut

Pääsiäistortut

Pääsiäistortut on joulutorttujen pikkuserkkuja. Ne on helppo tehdä valmiista voitaikinasta. Täytteessä maistuu aprikoosi ja appelsiini. Väri on tietysti kevään keltainen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
sulatus
15 min
uunissa / pellillinen
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 kappaletta

10 kappaletta
500 g
voitaikinaa
100 g
aprikoosimarmeladia
1 prk (200 g)
1
kananmuna voiteluun

Pinnalle

suklaamunia sulatettuna
½ dl
mantelilastuja paahdettuna

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Sulata voitaikina levyt ja leikkaa ne puoliksi 10 neliönmuotoiseen palaan.
  3. Lusikoi tai pursota aprikoosimarmeladia taikinaneliöiden keskelle. Lusikoi marmeladin päälle rahka.
  4. Taittele taikinan kulmat yhteen ja käännä torttu saumat alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Muotoile pyöreäksi. Leikkaa saksilla 6 viiltoa reunoihin niin että muodostuu kukkakuvio.
  5. Voitele kananmunalla. Paista n. 15 min.
  6. Sulata suklaamunat mikorssa tai vesihauteessa ja valuta sulaa suklaata torttukukkien päälle hennoiksi viivoiksi. Viimeistele mantelilastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›