Siirry sisältöön

Paella

Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista ja lähtöisin Valencian seudulta. Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.

Paella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g ohuita hunajamarinoituja broilerinfileitä
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 paprikaa, punainen ja vihreä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 3 dl raakaa, pitkäjyväistä riisiä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl tuoretta chiliä
  • 2-3  (150 g) sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 7 dl vettä
  • 3 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 4 (250 g) tomaattia
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 pussi (200 g) herneitä
  • 180 g isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 rasia (85/65 g) savustettuja simpukoita

Tarjoiluun

  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1-2  sitruunaa ja/tai limettiä

Ohje

  1. Leikkaa broilerifileet 5 - 7 osaan. Mittaa laakeaan, tilavaan paistokasariin tai paellapannulle 2 rkl rasvaa. Paista siinä broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat. Mausta mustapippurilla. Ota seos pois pannulta. (Puhdista tarvittaessa pannu.)
  2. Kuullota pannulla lopussa rasvassa riisi, kurkuma, hienonnettu chili, lohkotut sipulit ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää vesi, mehu, liemikuutiot ja kuutioidut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min kunnes neste on lähes imeytynyt ja riisi kypsää.
  3. Lisää broileri-paprikaseos. Lisää crème fraîche, herneet, sulatetut valutetut katkaravut ja simpukat. Kuumenna. Sekoita mahdollisimman vähän.
  4. Koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki

Koristele halutessasi paella muutamalla kokonaisella, kuorellisella katkaravulla ja kuorellisella, kypsennetyllä simpukalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search