Pähkinä-suklaatorttu

Pähkinä-suklaatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pähkinä-suklaatorttu

Pähkinä-suklaatorttu

Pähkinä-suklaatortussa maistuu myös piparkakkumauste. Helppo leivonnainen muistuttaa perinteisiä mokkapaloja ja on yhtä helppo valmistaa. Hasselpähkinärouhe tuo maun lisäksi kivaa suutuntumaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 annosta

25 annosta

Pohja

200 g
1 dl
1 dl
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 dl
suklaarouhetta
1 dl
hasselpähkinärouhetta

Kostutus

1 ½ dl

Kuorrutus

200 g
taloussuklaata
1 dl

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Sulata voi, jäähdytä. Lisää kerma ja maito voihin. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään
    Sulata voi, jäähdytä. Lisää kerma ja maito voihin. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  2. Sekoita kuivia aineita muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-kermaseoksen kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  4. Kostuta torttu ja anna vetäytyä hetki. Paloittele suklaa ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen 3 - 4 min. Kaada kuorrutus kuumana tortulle. Koristele pähkinärouheella ennen kuin pinta kuivuu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›