
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl siirappia
- 2 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- ½ tl väkiviinaetikkaa
- 50 g (0,75 dl) hasselpähkinää
- 50 g (0,75 dl) manteleita
- 2 rkl kuivattuja karpaloita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita vispikerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe kattilassa. Kiehauta.
- Lisää etikka.
- Keitä miedolla lämmöllä, ilman kantta, silloin tällöin sekoittaen 25 - 35 min, kunnes seos alkaa saostua. Käsittele keittämisen aikana pähkinät ja mantelit.
- Puolita mantelit ja hasselpähkinät. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla. Paahtuessaan hasselpähkinöistä irtoaa kuoria. Ne kannattaa poistaa.
- Kun toffeeseos alkaa saostua, tipauta seosta n. 1/2 tl kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on seos valmista
- Kaada seos kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella, kun se on vielä lämmintä ja notkeaa.
- Lisää hasselpähkinät ja mantelit (ja karpalot). Sekoita.
- Kaada seos leivinpaperin päälle n. 20 x 20 kokoiseksi levyksi. Levitä tasaiseksi. Anna kovettua. Voit nopeuttaa jähmettymistä jääkaapissa.
- Leikkaa täysin jäähtyneenä paloiksi tai tangoiksi. Huom. makeinen on toffeemaista valmistuspäivänä, mutta muuttuu lohkeavammaksi säilytyksen aikana.
- Halutessasi kääri makeiset esim. sellofaaniin tai muotoile tikkareiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
382 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
37,7 g
Rasva
23,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa