Pähkinäfudge

Pähkinäfudge

45 min
keskitaso
410 kcal / 100g
4
7

Erilaiset itse tehdyt makeiset maistuvat talviaikaan, kun herkkuhammasta kolottaa. Tämä lohkeavan pähkinäinen herkku vie kielen mennessään. Pähkinäfudge on myös mainio ruokalahja ystäville tai naapureille.

Ainekset

64 makeista
2 dl
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
siirappia
2 rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
½ tl
väkiviinaetikkaa
50 g (3/4 dl)
hasselpähkinää
50 g (3/4 dl)
manteleita
2 rkl
kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Sekoita vispikerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe kattilassa. Kiehauta.
  2. Lisää etikka.
  3. Keitä miedolla lämmöllä, ilman kantta, silloin tällöin sekoittaen 25 - 35 min, kunnes seos alkaa saostua. Käsittele keittämisen aikana pähkinät ja mantelit.
  4. Puolita mantelit ja hasselpähkinät. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla. Paahtuessaan hasselpähkinöistä irtoaa kuoria. Ne kannattaa poistaa.
  5. Kun toffeeseos alkaa saostua, tipauta seosta n. 1/2 tl kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on seos valmista
  6. Kaada seos kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella, kun se on vielä lämmintä ja notkeaa.
  7. Lisää hasselpähkinät ja mantelit (ja karpalot). Sekoita.
  8. Kaada seos leivinpaperin päälle n. 20 x 20 kokoiseksi levyksi. Levitä tasaiseksi. Anna kovettua. Voit nopeuttaa jähmettymistä jääkaapissa.
  9. Leikkaa täysin jäähtyneenä paloiksi tai tangoiksi. Huom. makeinen on toffeemaista valmistuspäivänä, mutta muuttuu lohkeavammaksi säilytyksen aikana.
  10. Halutessasi kääri makeiset esim. sellofaaniin tai muotoile tikkareiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
410 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
26 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)