Pähkinäsuklaamarengit

Pähkinäsuklaamarengit

1 h 50 min
keskitaso
305 kcal / 100g
1
0

Herkulliset suklaalta ja pähkinältä maistuvat marengit kruunataan vaahdotetulla kermalla ja hedelmillä. Voit käyttää myös tuoreita marjoja.

Ainekset

12 kpl

Pohjat

2
valkuaista
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
pähkinärouheista maitosuklaata

Täyte

2 dl
hedelmiä viipaloituna (esim. kiivi, aprikoosi, ym.)

Ohje

  1. Käytä valmistuksessa puhdasta ja kuivaa lasi- tai teräskulhoa.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja karkeaksi rouheeksi hienonnettu suklaa.
  3. Tee kahden lusikan avulla uunipellille leivinpaperille pieniä (halkaisija n. 8 cm) kuppeja, joissa reunat nousevat korkeammalle kuin keskiosa.
  4. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 20 min.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Täytä marenkikupit juuri ennen tarjoilua, etteivät ne sitkisty. Koristele hedelmäviipaleilla.

Vinkki

* Marenkikupit voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä. Täytä ennen tarjoilua. * Marengin valmistuksessa on tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista eikä rasvaa. Erottele valkuaiset keltuaisista varoen. Erota valkuaiset yksitellen esim. lasiin ja kaada vasta sitten vatkauskulhoon. Jos keltuainen ei pysy ehjänä, ota tilalle uusi muna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
20 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)