Siirry sisältöön
Pähkinäsuklaamarengit

Pähkinäsuklaamarengit

Herkulliset suklaalta ja pähkinältä maistuvat marengit kruunataan vaahdotetulla kermalla ja hedelmillä. Voit käyttää myös tuoreita marjoja.

Pähkinäsuklaamarengit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohjat

  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g pähkinärouheista maitosuklaata

Täyte

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg hedelmiä viipaloituna (esim. kiivi, aprikoosi,

Ohje

  1. Käytä valmistuksessa puhdasta ja kuivaa lasi- tai teräskulhoa.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja karkeaksi rouheeksi hienonnettu suklaa.
  3. Tee kahden lusikan avulla uunipellille leivinpaperille pieniä (halkaisija n. 8 cm) kuppeja, joissa reunat nousevat korkeammalle kuin keskiosa.
  4. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 20 min.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Täytä marenkikupit juuri ennen tarjoilua, etteivät ne sitkisty. Koristele hedelmäviipaleilla.

Vinkki

Marenkikupit voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä. Täytä ennen tarjoilua.

Marengin valmistuksessa on tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista eikä rasvaa. Erottele valkuaiset keltuaisista varoen. Erota valkuaiset yksitellen esim. lasiin ja kaada vasta sitten vatkauskulhoon. Jos keltuainen ei pysy ehjänä, ota tilalle uusi muna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 328 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 28,2 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hedelmiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search