Pähkinäsuklaamarengit

Pähkinäsuklaamarengit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pähkinäsuklaamarengit

Pähkinäsuklaamarengit

Herkulliset suklaalta ja pähkinältä maistuvat marengit kruunataan vaahdotetulla kermalla ja hedelmillä. Voit käyttää myös tuoreita marjoja.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Pohjat

2
valkuaista
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
pähkinärouheista maitosuklaata

Täyte

2 dl
hedelmiä viipaloituna (esim. kiivi, aprikoosi, ym.)

Ohje

  1. Käytä valmistuksessa puhdasta ja kuivaa lasi- tai teräskulhoa.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja karkeaksi rouheeksi hienonnettu suklaa.
  3. Tee kahden lusikan avulla uunipellille leivinpaperille pieniä (halkaisija n. 8 cm) kuppeja, joissa reunat nousevat korkeammalle kuin keskiosa.
  4. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 20 min.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Täytä marenkikupit juuri ennen tarjoilua, etteivät ne sitkisty. Koristele hedelmäviipaleilla.
Vinkki

Vinkki

* Marenkikupit voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä. Täytä ennen tarjoilua. * Marengin valmistuksessa on tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista eikä rasvaa. Erottele valkuaiset keltuaisista varoen. Erota valkuaiset yksitellen esim. lasiin ja kaada vasta sitten vatkauskulhoon. Jos keltuainen ei pysy ehjänä, ota tilalle uusi muna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›