Paistettu ahven ja kalakastike

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Paistettu ahven ja kalakastike

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Ahven on suomalainen villikala. Paistettu ahven täytetään voilla, sitruunalla ja tillillä. Isälläni oli aina tapana tehdä kalan seuraksi kalakastike. Tässä helppo kalakastike resepti! Vaalealihaisen ahvenen kautta on helppo aloittaa tutustuminen suomalaisiin kaloihin, ja laajentaa ostoskoria lohen ulkopuolelle.

Ainekset

Ahvenet

4 kpl
kokonaisia ahvenia (á 250 g)
½ kpl
luomu sitruunaa
1 nippu
tuoretta tilliä
3 rkl
1 ripaus
suolaa

Kalakastike

1 prk
Valio Eila™ kermaviili Luomu
½ kpl
sipulia
½ kpl
sitruunan mehu
1 tl
Dijon sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 nippu
tuoretta tilliä
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Ahvenien paistaminen

  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele uunivuuan pohja 1 rkl voita ja laita vuoka uuniin lämpenemään.
  3. Täytä sillä välin ahvenet. Hiero ahvenien vatsan sisäpinnalle suolaa. Täytä voinokareella, puolikkailla sitruunarenkailla ja tillillä. Sulje ahvenet hammastikulla tai narulla.
  4. Asettele kalat uunivuokaan ja sivele ulkopintaan hieman oliviöljyä. Paista n. 15 minuuttia tai kunnes kalat ovat juuri kypsiä.
  5. Kalakastikkeen valmistus

  6. Silppua sipuli aivan pieneksi.
  7. Sekoita kermaviili, sipuli, puolikkaan sitruunan mehu, sinappi, hunaja ja mausteet. Anna tekeytä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia ja sekoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö