Paistettu kala & raejuusto-hernesalsa

Paistettu kala & raejuusto-hernesalsa

40 min
helppo
77 kcal / 100g
1
0

Kala on aitoa kesäruokaa. Se on terveellistä, kevyttä, maukasta ja nopeasti kypsyvää, ja maistuu erityisen herkulliselta uusien perunoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
kalafileitä , esim. ahvenia, kuhaa, siikaa tai kirjolohta
suolaa

Paistamiseen

Raejuusto-hernesalsa

1 pussi (200 g)
herneitä
½ (200 g)
kurkkua
1 prk (200 g)
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
limettimehua
½ dl
tilliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Valmista ensin salsa: Sekoita sulatetut herneet, pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku ja valutettu raejuusto. Mausta.
  2. Ruskista Oivariini pannulla kauniin vaalean ruskeaksi. Lisää kalafileitä pannulle paistumaan nahkapuoli alaspäin (täytä kerrallaan korkeintaan 2/3 pannun pinta-alasta).
  3. Paista kalafileet kypsiksi kummaltakin puolelta. Ripota fileille suolaa. Pidä paistetut kalat lämpiminä esim. folion alla.
  4. Tarjoa kala raejuusto-hernesalsan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
2 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)