Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paistettu piparijuustokakku

Piparinen pohja ja raikkaan appelsiininen täyte ovat onnistuneen jouluisen paistetun juustokakun avaimet. Paista juustokakku jo etukäteen ja anna sen jäähtyä rauhassa, tällöin kakun rakenne ja maku ovat parhaimmillaan tarjoilutilanteessa.

Paistettu piparijuustokakku
Paistettu piparijuustokakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 175 g pipareita

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi. Murskaa piparit ja sekoita joukkoon voisula. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele pipariseos vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  3. Kypsennä uunin alaosassa 170 asteessa n. 60 min, kunnes kakku on vain aavistuksen hyllyvä keskeltä.
  4. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  5. Viimeistele kakun pinta halutessasi vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 19,9 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search