Paistettu piparijuustokakku

Paistettu piparijuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Paistettu piparijuustokakku

Paistettu piparijuustokakku

Piparinen pohja ja raikkaan appelsiininen täyte ovat onnistuneen jouluisen paistetun juustokakun avaimet. Paista juustokakku jo etukäteen ja anna sen jäähtyä rauhassa, tällöin kakun rakenne ja maku ovat parhaimmillaan tarjoilutilanteessa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
12 h
uunissa
1 h
Yhteensä
13 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

75 g
175 g
pipareita

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
2 prk (à 200 g)
1 prk (2,5 dl)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä

Pinnalle

2 dl
1 rkl
vaniljasokeria
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi. Murskaa piparit ja sekoita joukkoon voisula. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele pipariseos vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  3. Kypsennä uunin alaosassa 170 asteessa n. 60 min, kunnes kakku on vain aavistuksen hyllyvä keskeltä.
  4. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  5. Viimeistele kakun pinta halutessasi vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
387 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
89 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.