Siirry sisältöön
Palsternakka-parsakaalikeitto

Palsternakka-parsakaalikeitto

Kasviskeitossa on juureva, juuston ansiosta täyteläinen maku. Piparjuuri-crème fraîche viimeistelee ja tekee keitosta juhlavan. Pääruokana keitosta riittää 4 ruokailijalle, alkuruokana 6-8 ruokailijalle.

Palsternakka-parsakaalikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g pakasteparsakaalia
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 l vettä
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

Piparjuuri-crème fraîche

  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1½ tl piparjuuritahnaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Keitä paloitellut parsakaali, palsternakka ja sipuli vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Hienonna sauvasekoittimella.
  3. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää sulatejuusto paloina. Sekoittele ja kuumenna. Kuohkeuta keitto vielä sauvasekoittimella.
  4. Mausta.
  5. Sekoita crème fraîchen joukkoon mausteet. Lisää seosta keittoannosten pinnalle.
  6. Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokakeittona (4 annosta) tai shottilaseissa osana buffet-pöytää (10 - 15 pientä annosta).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 64 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search