Palsternakkakakku

Palsternakkakakku

6 h
keskitaso
139 kcal / 100g
5
5

Palsternakkakakku on juhlava tarjottava ja sen voi tehdä koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä.

Ainekset

10 annosta

Pohja

25 g
5 viipaletta
saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppua

Täyte

4 (500 g)
palsternakkaa
1 dl
vettä
2 dl
3
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta sitruunamelissaa

Koristeluun

kylmäsavulohta , katkarapuja tai mätiä
keitettyjä viiriäisen munia
sitruunamelissaa tai herneenversoja

Ohje

  1. Murenna leipäviipaleet monitoimikoneen kulhoon. Hienonna ne ja lisää joukkoon sulatettu voi. Vuoraa pitkänomainen vuoka (tilavuus n. 1,5 l) kelmulla.
  2. Keitä kuorittuja ja pieniksi kuutioiksi leikattuja palsternakkoja kannen alla ensin vedessä. Lisää sitten maito. Keitä kypsiksi. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista kuiviksi ja liuota tilkkaan kiehuvaa maitoa. Kaada liivatteet ohuena nauhana soseeseen.
  4. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan. Ripota päälle leipämuru, paina vähän tiivistäen. Peitä ja hyydytä jääkaapissa vähintään 5 - 6 tuntia tai seuraavaan päivään. Kumoa ja koristele.
  5. Tarjoa iltapalana tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)