Siirry sisältöön
Palsternakkapyree

Palsternakkapyree

Kokeile palsternakkapyreetä perinteisen perunasoseen sijaan liharuokien lisäkkeenä.

Palsternakkapyree

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (300 g) jauhoista perunaa
  • 400 g palsternakkaa
  • 5 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ tl suolaa

Ohje

  1. Kuori perunat ja palsternakka. Kuutioi ja lisää hiljalleen kiehuvaan maitoon (liesi puoliteholla). Keitä kypsiksi. Kaada keitinliemi pois. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää voi ja suola.
  2. Tarjoa esim. paistetun lohen, hirvi- tai paahtopaistin tai lampaanlihan kanssa.

Vinkki

Käytä keitinliemi esim. sämpylä- tai leipätaikinaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search