Pannukakkuset

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Pannukakkuset

Pannukakkuset

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Pannukakkuset

Suloiset pannukakkuset saavat kesäistä makua Valio Viola® vanilja tuorejuustosta ja mansikoista. http://pienipunainenkeittio.blogspot.fi/2015/05/pannukakkuset-laktoositon.html

30 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset30 n. 30 annosta

3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 ½ dl
kylmää maitoa
3 rkl
muscovado sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunan keltuaista
4 kpl
kananmunan keltuaista
15 g
voisulaa

Täyte ja kuorrutus:

400 g
400 g
mansikoita
hyppysellinen tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensin pannukakut. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Erottele keltuaiset valkuaisista.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito, muscovado sokeri, vaniljasokeri, suola ja keltuaiset. Lisää jauhoseosta taikinaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikinan koostumus on sileää ja paksuhkoa.
  3. Sulata voi ja lisää voisula. Sekoita taikinaan ja jätä taikina turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  4. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä ne varoen taikinaan, jotta kuohkeus säilyy.
  5. Paista pieniä pannukakkuja ohukaispannussa molemmin puolin voin kera. Anna pannukakkujen jäähtyä.
  6. Täytä pannukakkuset. Irrota mansikoista kannat ja viipaloi ne reiluksi paloiksi.
  7. Laita pursotinpussiin suuri tylla. Täytä pussi Valio Viola® vanilja tuorejuustolla. Asettele pannukakku muffinivuokaan, pursota Valio Viola® vanilja tuorejuustoa ja laita mansikan viipale lopuksi päälle.
  8. Laita toinen pannukakku päälle, ripottele hentoisesti tomusokeria pannukakulle ja koristele se lopuksi pienellä Valio Viola® vanilja tuorejuusto -pursotuksella. Tarjoile!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.