Pannuomenat & kardemummakastike

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Pannuomenat & kardemummakastike

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Maukkaat pannuomenat kardemummakastikkeella sopivat jälkiruokapöytään tai arjen herkutteluun. Reseptin on kehittänyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija.

Ainekset

Pannuomenat

4 kpl
omenaa
2 rkl
2 rkl
Sokeri
1 tl
kanelia

Kardemummakastike

3 dl
1 kpl
munaa
3 rkl
Sokeri
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
kardemummaa

Ohje

  1. Pannuomenat

  2. Leikkaa omenoista lohkoja. Sulata rasva pannulla ja lisää joukkoon omenaviipaleet. Mausta sokerilla ja kanelilla. Kääntele omenoita pannulla miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia, että ne pehmenevät hieman. Tarjoa lämpiminä kardemummakastikkeen kanssa.
  3. Kardemummakastike

  4. Laita kaikki ainekset kattilaan kardemummaa lukuunottamatta. Ala kuumentaa kastiketta ja sekoittele sitä vispilällä. Kun seos on paksuuntunut, sekoita joukkoon kardemumma ja tarkista maku.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö