Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paprika-perunasalsa

Kepeän pikantti paprika-perunasalsa sopii mainiosti liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi sellaisenaan.

Paprika-perunasalsa
Paprika-perunasalsa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g purjo puolikas
  • 1 iso (250 g) punainen paprika
  • 1 iso (250 g) keltainen paprika
  • 4-6 (300 g) keitettyjä (varhais)perunoita
  • 1 hapahko omena
  • 2 valkosipulin kynttä

Marinadi

  • ½ dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl limetin mehua
  • 3 rkl sweet chilikastiketta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Päälle


Ohje

  1. Halkaise purjo ja huuhtele se huolella.Hienonna purjo. Leikkaa paprikat, perunat ja omena aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää se kasviskuutioiden joukkoon.
  3. Laita salsa tarjoiluastiaan. Lisää päälle valutetut juustokuutiot juuri ennen tarjoilua.
  4. Tarjoa esim. Uunipossun, grilliruokien, jauhelihapihvien tai makkaran kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search