Parsa-savukalasalaatti

Parsa-savukalasalaatti

45 min
keskitaso
69 kcal / 100g
0
0

Kun parsat ovat parhaimmillaan, kannattaa niitä käyttää keväisiin ja kesäisiin ruokiin, kuten tähän savukalasalaattiin.

Ainekset

6 annosta
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
1 nippu
tuoretta, vihreää parsaa
250 g
nahatonta, ruodotonta savukalaa
puolikas (200 g)
kurkkua
1 pussi (200 g)
herneitä
3
keitettyä kananmunaa (8 min)

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
piparjuurta (tuubista)
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Mausta sitruunamehu-sokeriseoksella.
  2. Kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin tyveen päin. Poista puiseva tyvi. Keitä parsat miedosti suolatussa vedessä. Jäähdytä ja paloittele.
  3. Paloittele savukala. Kuutioi kurkku. Sulata ja valuta herneet. Lohko munat.
  4. Yhdistä munia lukuunottamatta muut ainekset riisiin mahdollisimman vähän sekoittaen. Koristele salaatti munalohkoilla.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen salaatin kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)