Parsa-savukalasalaatti

Parsa-savukalasalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Parsa-savukalasalaatti

Parsa-savukalasalaatti

Kun parsat ovat parhaimmillaan, kannattaa niitä käyttää keväisiin ja kesäisiin ruokiin, kuten tähän savukalasalaattiin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
1 nippu
tuoretta, vihreää parsaa
250 g
nahatonta, ruodotonta savukalaa
puolikas (200 g)
kurkkua
1 pussi (200 g)
herneitä
3
keitettyä kananmunaa (8 min)

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
piparjuurta (tuubista)
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Mausta sitruunamehu-sokeriseoksella.
  2. Kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin tyveen päin. Poista puiseva tyvi. Keitä parsat miedosti suolatussa vedessä. Jäähdytä ja paloittele.
  3. Paloittele savukala. Kuutioi kurkku. Sulata ja valuta herneet. Lohko munat.
  4. Yhdistä munia lukuunottamatta muut ainekset riisiin mahdollisimman vähän sekoittaen. Koristele salaatti munalohkoilla.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen salaatin kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›