Parsa-savukalasalaatti

Parsa-savukalasalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Parsa-savukalasalaatti

Parsa-savukalasalaatti

Kun parsat ovat parhaimmillaan, kannattaa niitä käyttää keväisiin ja kesäisiin ruokiin, kuten tähän savukalasalaattiin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
1 nippu
tuoretta, vihreää parsaa
250 g
nahatonta, ruodotonta savukalaa
200 g
kurkkua
200 g
herneitä
3
keitettyä kananmunaa

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
piparjuuritahnaa
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Mausta sitruunamehu-sokeriseoksella.
  2. Kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin tyveen päin. Poista puiseva tyvi. Keitä parsat miedosti suolatussa vedessä. Jäähdytä ja paloittele.
  3. Paloittele savukala. Kuutioi kurkku. Sulata ja valuta herneet. Lohko munat.
  4. Yhdistä munia lukuunottamatta muut ainekset riisiin mahdollisimman vähän sekoittaen. Koristele salaatti munalohkoilla.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen salaatin kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.