Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi

Risotot ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Lapsuuteni arkirisotto tehtiin tavallisesta, pitkäjyväisestä riisistä. Tämä mehevä arkiruoka syntyi lapsuuden makumuistoista.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
5
kasvislientä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
valkosipulin kynttä
1 (n. 200 g)
parsakaali
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja
1 dl
ruohosipulia tai kesäsipulin varsia
½ prk (à 250 g)
½ pkt (à 100 g)
ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja hienonnettu valkosipuli.
  2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori varsi ja hienonna pehmeä sisus. Lisää parsakaali kattilaan hiukan ennenkuin riisit ovat kypsät.
  3. Valuta pavut. Kun kaikki neste on haitunut ja riisi on kypsää, lisää pavut, Koskenlaskija ja hienonnettu ruohosipuli. Sekoita.
  4. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla pannulla tai uunissa 250 asteessa. Murra valmiin parsakaaliriisin päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.