Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi

Risotot ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Lapsuuteni arkirisotto tehtiin tavallisesta, pitkäjyväisestä riisistä. Tämä mehevä arkiruoka syntyi lapsuuden makumuistoista.

25 min
keskitaso
97 kcal / 100g
2
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
5
kasvislientä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
valkosipulin kynttä
1 n. 200 g
parsakaali
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja
1 dl
ruohosipulia tai kesäsipulin varsia
½ prk (à 250 g)
½ pkt (à 100 g)
ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja hienonnettu valkosipuli.
  2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori varsi ja hienonna pehmeä sisus. Lisää parsakaali kattilaan hiukan ennenkuin riisit ovat kypsät.
  3. Valuta pavut. Kun kaikki neste on haitunut ja riisi on kypsää, lisää pavut, Koskenlaskija ja hienonnettu ruohosipuli. Sekoita.
  4. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla pannulla tai uunissa 250 asteessa. Murra valmiin parsakaaliriisin päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)