Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi

Risotot ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Lapsuuteni arkirisotto tehtiin tavallisesta, pitkäjyväisestä riisistä. Tämä mehevä arkiruoka syntyi lapsuuden makumuistoista.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
5
kasvislientä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
valkosipulin kynttä
1 (n. 200 g)
parsakaali
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja
1 dl
ruohosipulia tai kesäsipulin varsia
½ prk (à 250 g)
½ pkt (à 100 g)
ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja hienonnettu valkosipuli.
  2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori varsi ja hienonna pehmeä sisus. Lisää parsakaali kattilaan hiukan ennenkuin riisit ovat kypsät.
  3. Valuta pavut. Kun kaikki neste on haitunut ja riisi on kypsää, lisää pavut, Koskenlaskija ja hienonnettu ruohosipuli. Sekoita.
  4. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla pannulla tai uunissa 250 asteessa. Murra valmiin parsakaaliriisin päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›