Parsakaaliriisi

Parsakaaliriisi

25 min
keskitaso
97 kcal / 100g
2
3

Risotot ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Lapsuuteni arkirisotto tehtiin tavallisesta, pitkäjyväisestä riisistä. Tämä mehevä arkiruoka syntyi lapsuuden makumuistoista.

Ainekset

4 annosta
5
kasvislientä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
valkosipulin kynttä
1 (n. 200 g)
parsakaali
1 pkt (285 g)
kypsiä, valkoisia papuja
1 dl
ruohosipulia tai kesäsipulin varsia
½ prk (à 250 g)
½ pkt (à 100 g)
ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja hienonnettu valkosipuli.
  2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori varsi ja hienonna pehmeä sisus. Lisää parsakaali kattilaan hiukan ennenkuin riisit ovat kypsät.
  3. Valuta pavut. Kun kaikki neste on haitunut ja riisi on kypsää, lisää pavut, Koskenlaskija ja hienonnettu ruohosipuli. Sekoita.
  4. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla pannulla tai uunissa 250 asteessa. Murra valmiin parsakaaliriisin päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön12.5.2016 kello 13:44
Voisiko ohjeen kirjoittaja opetella käyttämään välimerkkejä?
ValioAnna Koekeittiöltä23.3.2016 kello 11:17
Hei, ilmakuivatun kinkun voi jättää halutessaan pois, mutta riisi voi kaivata jotain terää tai suolaisuutta. Puristus sitruunamehua tai ripaus sormisuolaa riittäisi varmasti.
Nimetön20.3.2016 kello 22:42
pystyykö jättämään tuon kinkun pois vai onko jotenkin elin tärkeä maun suhteen?