Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pashacannolit

Cannolit ovat Sisilian herkkuja. Rapeat cannolirullat täytetään perinteisesti tuorejuustolla tai kermavaahdolla. Nämä cannolit on suunniteltu pääsiäisen herkutteluun, joten niiden täytteenä maistuu raikas rahkatäyte pashan henkeen.

Pashacannolit
Pashacannolit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kuoritaikina

Pashatäyte

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl rusinoita

Koristeluun:

  • 0 kg taloussuklaarouhetta
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hyvin. (Voin tulee olla huoneenlämpöistä eli pehmeää.)
  2. Lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille ø 12 cm:n kokoisia ympyröitä. Tasoita taikina ohueksi lusikalla. Kerrallaan kannattaa paistaa 2 - 3 kuorta, jotta ehdit muotoilla ne ennen kovettumista. Paista 200 asteessa 5 min.
  3. Taivuta kuumat keksipohjat rullalle (ø 2 cm) lieriön tai pyöröriman (

    ks. vinkki 1) ympärille. Anna jäähtyä, kunnes kuoret kovettuvat lieriön muotoon. Jatka pohjien paistamista edellisten tapaan.
  4. Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelirouhe ja rusinat.
  5. Pursota pashavaahtoa jäähtyneiden keksikuorten sisään.
  6. Rouhi pinnalle suklaata ja siivilöi tomusokeria. Nauti heti, keksikuoret säilyvät rapeina vain hetken.

VINKKI 1

  1. Leivontatarvikekaupoissa myydään cannoli-muotteja kuorien taivuttamista helpottamaan. Muottien sijaan voit käyttää pyöreää rimaa/keppiä kuten pöydällä seisovan talouspaperirullatelineen keskitappia. Kuorista voi tehdä myös kuppeja/koreja jäähdyttämällä keksipohja esim. muffinssivuoan koloissa.

VINKKI 2

  1. Keksipohjat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä kuoret huoneenlämmössä ja täytä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 286 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 25,1 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • taloussuklaarouhetta
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search