Siirry sisältöön
Pashacannolit

Pashacannolit

Cannolit ovat Sisilian herkkuja. Rapeat cannolirullat täytetään perinteisesti tuorejuustolla tai kermavaahdolla. Nämä cannolit on suunniteltu pääsiäisen herkutteluun, joten niiden täytteenä maistuu raikas rahkatäyte pashan henkeen.

Pashacannolit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kuoritaikina

Pashatäyte

  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl rusinoita

Koristeluun:

  • 0 kg taloussuklaarouhetta
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hyvin. (Voin tulee olla huoneenlämpöistä eli pehmeää.)
  2. Lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille ø 12 cm:n kokoisia ympyröitä. Tasoita taikina ohueksi lusikalla. Kerrallaan kannattaa paistaa 2 - 3 kuorta, jotta ehdit muotoilla ne ennen kovettumista. Paista 200 asteessa 5 min.
  3. Taivuta kuumat keksipohjat rullalle (ø 2 cm) lieriön tai pyöröriman (

    ks. vinkki 1) ympärille. Anna jäähtyä, kunnes kuoret kovettuvat lieriön muotoon. Jatka pohjien paistamista edellisten tapaan.
  4. Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelirouhe ja rusinat.
  5. Pursota pashavaahtoa jäähtyneiden keksikuorten sisään.
  6. Rouhi pinnalle suklaata ja siivilöi tomusokeria. Nauti heti, keksikuoret säilyvät rapeina vain hetken.

VINKKI 1

  1. Leivontatarvikekaupoissa myydään cannoli-muotteja kuorien taivuttamista helpottamaan. Muottien sijaan voit käyttää pyöreää rimaa/keppiä kuten pöydällä seisovan talouspaperirullatelineen keskitappia. Kuorista voi tehdä myös kuppeja/koreja jäähdyttämällä keksipohja esim. muffinssivuoan koloissa.

VINKKI 2

  1. Keksipohjat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä kuoret huoneenlämmössä ja täytä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 286 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 25,1 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • taloussuklaarouhetta
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search