Pashacannolit

Pashacannolit
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pashacannolit

Pashacannolit

Cannolit ovat Sisilian herkkuja. Rapeat cannolirullat täytetään perinteisesti tuorejuustolla tai kermavaahdolla. Nämä cannolit on suunniteltu pääsiäisen herkutteluun, joten niiden täytteenä maistuu raikas rahkatäyte pashan henkeen.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 kpl

10 kpl

Kuoritaikina

100 g
100 g (2 dl)
tomusokeria
100 g (3)
valkuaista
100 g (1 ½ dl)
vehnäjauhoja

Pashatäyte

1 dl
1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
½ dl
mantelirouhetta
½ dl
rusinoita

Koristeluun:

taloussuklaarouhetta
tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hyvin. (Voin tulee olla huoneenlämpöistä eli pehmeää.)
  2. Lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille ø 12 cm:n kokoisia ympyröitä. Tasoita taikina ohueksi lusikalla. Kerrallaan kannattaa paistaa 2 - 3 kuorta, jotta ehdit muotoilla ne ennen kovettumista. Paista 200 asteessa 5 min.
  3. Taivuta kuumat keksipohjat rullalle (ø 2 cm) lieriön tai pyöröriman (*ks. vinkki 1) ympärille. Anna jäähtyä, kunnes kuoret kovettuvat lieriön muotoon. Jatka pohjien paistamista edellisten tapaan.
  4. Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelirouhe ja rusinat.
  5. Pursota pashavaahtoa jäähtyneiden keksikuorten sisään.
  6. Rouhi pinnalle suklaata ja siivilöi tomusokeria. Nauti heti, keksikuoret säilyvät rapeina vain hetken.
Vinkki

Vinkki

Leivontatarvikekaupoissa myydään cannoli-muotteja kuorien taivuttamista helpottamaan. Muottien sijaan voit käyttää pyöreää rimaa/keppiä kuten pöydällä seisovan talouspaperirullatelineen keskitappia. Kuorista voi tehdä myös kuppeja/koreja jäähdyttämällä keksipohja esim. muffinssivuoan koloissa. Keksipohjat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä kuoret huoneenlämmössä ja täytä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›