
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKuoritaikina
-
100 g
Valio Eila® voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 3 (100 g) valkuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
Pashatäyte
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ½ dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
Koristeluun:
- 0 kg taloussuklaarouhetta
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hyvin. (Voin tulee olla huoneenlämpöistä eli pehmeää.)
- Lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille ø 12 cm:n kokoisia ympyröitä. Tasoita taikina ohueksi lusikalla. Kerrallaan kannattaa paistaa 2 - 3 kuorta, jotta ehdit muotoilla ne ennen kovettumista. Paista 200 asteessa 5 min.
-
Taivuta kuumat keksipohjat rullalle (ø 2 cm) lieriön tai pyöröriman (
ks. vinkki 1) ympärille. Anna jäähtyä, kunnes kuoret kovettuvat lieriön muotoon. Jatka pohjien paistamista edellisten tapaan. - Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelirouhe ja rusinat.
- Pursota pashavaahtoa jäähtyneiden keksikuorten sisään.
- Rouhi pinnalle suklaata ja siivilöi tomusokeria. Nauti heti, keksikuoret säilyvät rapeina vain hetken.
VINKKI 1
- Leivontatarvikekaupoissa myydään cannoli-muotteja kuorien taivuttamista helpottamaan. Muottien sijaan voit käyttää pyöreää rimaa/keppiä kuten pöydällä seisovan talouspaperirullatelineen keskitappia. Kuorista voi tehdä myös kuppeja/koreja jäähdyttämällä keksipohja esim. muffinssivuoan koloissa.
VINKKI 2
- Keksipohjat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä kuoret huoneenlämmössä ja täytä juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
27,3 g
Rasva
16,8 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- taloussuklaarouhetta
- tomusokeria