Siirry sisältöön
Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

Italialaistyyliin valmistetussa pasta-jauhelihavuoassa maukas juustokastike valmistetaan mozzarellasta.

Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 270 g pennepastaa

Jauheliha-tomaattikastike

  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl pizzamaustetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 liha-juuresliemikuutio

Juustokastike

  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista jauheliha Oivariinissa. Mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min.
  3. Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.
  4. Kaada puolet kypsästä ja valutetusta pastasta uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä.
  5. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 13,4 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search