Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

50 min
keskitaso
156 kcal / 100g
11
17

Italialaistyyliin valmistetussa pasta-jauhelihavuoassa maukas juustokastike valmistetaan mozzarellasta.

Ainekset

6 annosta
7 dl (n. 270 g)
pennepastaa

Jauheliha-tomaattikastike

400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 rkl
1 tl
pizzamaustetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
valkosipulin kynttä
1
liha-juuresliemikuutio

Juustokastike

2 dl
3 dl
1 rkl
vehnäjauhoja
1 pussi (150 g)
¼ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista jauheliha Oivariinissa. Mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min.
  3. Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.
  4. Kaada puolet kypsästä ja valutetusta pastasta uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä.
  5. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)