Pata porisee blogin resepti: Tattaripuuro

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumin-kuukausikisa

Pata porisee blogin resepti: Tattaripuuro

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumin-kuukausikisa

Kotimainen tattari sopii keliaakikoille ja se on myös hyvä proteiinin lähde. Tattarin maku on melko voimakas ja sen makuun kannattaa totutella vähitellen. Puurossa maito pehmentää tattarin makua, joten se on mainio tapa tutustua tähän ravintoarvoiltaan erinomaiseen viljaan. Resepti löytyy myös Pata porisee -ruokablogista.

15 min

Ainekset4 n. 4 annosta

1 l
2 dl
tattarijauhoja
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Vatkaa tattarijauhot ripotellen kiehuvaan maitojuomaan. Keitä puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita muutamia kertoja hauduttamisen aikana.
  2. Mausta puuro suolalla. Tarjoa maidon, mehukeiton, hillon tai (pakaste)marjojen kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö