Pätkis-juustokakku

Pätkis-juustokakku

4 h 45 min
keskitaso
314 kcal / 100g
1
0

Kolmen minttu-suklaan juustokakku on nimensä veroisesti täynnä täyteläistä pätkis-suklaata ja raikasta minttua. Kakun veikeä ulkonäkö toistaa sen makumaailmaa.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
Domino minttu -keksejä
50 g

Suklaatäyte

2
liivatetta
2 dl
200 g
Pätkis mini bites -suklaamakeisia
1 rasia (200 g)

Rahkatäyte

3
liivatetta + 2 rkl vettä
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
2 dl

Koristeluun

Pätkis mini bites -suklaamakeisia
strösseleitä
mintunlehtiä

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai jämäkässä muovipussissa esim. kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Taputtele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø 22 - 23 cm) pohjalle.
  3. Laita kaikki (2 + 3) liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Pätkistäyte

  5. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon pätkikset ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes makeiset ovat täysin sulaneet. Lisää joukkoon kaksi valutettua liivatelehteä. Anna jäätyä.
  6. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  7. Minttu-suklaarahkatäyte

  8. Kuumenna kahvikupissa mikrossa 2 rkl vettä. Sulata siihen liivatteet.
  9. Kaada seos rahkan joukkoon. Mausta sokerilla. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  10. Kerrostele täytteitä vuokaan vuoron perään. Säästä molempia täytteitä halutessasi n. ½ dl koristelua varten.
  11. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna pätkistäytteen jäähtyä vielä hetki ja vaahdota sitten kuohkeaksi. Laita täytteet pursotinpusseihin ja pursota palloja kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä väh 4 h tai yön yli.
  12. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä pätkiksillä, suklaaströsseleillä ja mintun lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
314 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)