Patrikin alkuruoka: kampasimpukkatartar

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin alkuruoka: kampasimpukkatartar

Patrikin alkuruoka: kampasimpukkatartar

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin alkuruoka: kampasimpukkatartar

Finaalissa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu, jota voisit tarjoilla ravintolassasi. Patrik valmisti alkuruoaksi kampasimpukkatartarin.

3 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

Kampasimpukkatartar

8 kpl Kampasimpukoita
12 kpl Karviaisia
1 kpl Kevätsipuli
6 rkl Soijaa
6 rkl Sokeria
6 rkl Omenaetikkaa
1 kpl Kurkku
4 kpl Shiso-lehtiä

Retikkasiivu

1/3 osaa Retikkaa
Pikkelilientä

Pikkeliliemi

1 dl Omenaviinietikkaa
1 dl Sokeria
1 dl Vettä
3 kpl Sitruunaruohoa

Aioli

4 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Dijonsinappia
1/2 kpl Valkosipulinkynttä
4 rkl Soijaa
2 rkl Katsuobushia
5 dl Öljyä
0,5 dl Omenaviinietikkaa

Ohje

  1. Valmista pikkelöidyt retikkasiivut. Kiehauta kaikki pikkeliliemen ainekset nopeasti kattilassa. Leikkaa retikasta ohuita siivuja mandoliinilla ja laita siivut marinoitumaan pikkeliliemeen noin 20 minuutiksi.
  2. Valmista kampasimpukkatartar. Pilko raaka-aineet pieniksi kuutioiksi ja hienonna shiso-lehdet. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Valmista aioli. Laita kaikki muut raaka-aineet blenderiin. Sekoita hiljaisella teholla ja valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon. Laita valmis majoneesi esimerkiksi pursotinpussiin.
  4. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›